Ny terminal byggs i Linköping

Antalet paket vi på Svensk Hemleverans hanterar varje dag har dubblerats sedan förra året. Vi bygger därför en ny terminal i Linköping för att få större ytor, så att jobbet ska bli enklare och så att vi ska kunna erbjuda en god arbetsmiljö. Det ger oss även möjligheten att jobba med många olika sorters paket.

En annan fördel är att vi rustar för framtiden med ansvar för miljö och hållbarhet, där ett viktigt mål för Svensk Hemleverans är att enbart använda fossilfria fordon. Därför kommer en solcellsanläggning täcka hela taket på terminalen för att producera el till våra elbilar.

På terminalen kommer cirka 50 personer arbeta med sortering, packning och omlastning till fler än 500 distributörer som jobbar i Östergötland, Småland och Sörmland.

Mattias Ternstedt, VD Svensk Hemleverans har besökt byggplatsen för att se hur terminalen byggs upp.

Jag känner en stor stolthet när jag står i denna enorma terminal som byggs omkring oss just nu. Det är vi alla tillsammans som har jobbat så bra att NTM-koncernen gör denna satsning på oss! Bygget kommer att bli klart strax efter sommaren och all verksamhet kommer sedan flytta in stegvis under hösten. Förhoppningen är att alla delar i verksamheten är på plats innan årsskiftet. Vi kommer hålla er informerade om tidsplanen allt eftersom

– Mattias, om satsningen

När terminalen är färdig kommer all verksamhet vara samlad under samma tak. Vi kommer närmare varandra och kommer hitta nya sätt att jobba tillsammans.  

Terminalen har gett oss en unik chans att forma lokalen precis som vi vill för att underlätta vårt arbete. Jag vill därför be er alla att berätta om er idéer om hur vi kan organisera arbetet på vår nya terminal. Vilka behov har du? Hör av dig till mig eller din närmsta chef och dela dina tankar

– Håkan Qvarfordt, platschef Linköping