Under år 2023 har Svensk Hemleverans delat ut över tre miljoner paket, vilket är en ökning med 20 procent jämfört med förra året.

– Det är härligt att få inleda det nya året med att kommunicera ett nytt rekord, säger Mattias Ternstedt, vd på Svensk Hemleverans.

Mest märkbar var ökningen i december då antalet levererade paket ökade kraftigt och julhandeln bidrog till rekordvolymer inom alla våra regioner.

– Genom Early Birds postlådeleveranser delade vi ut över 364 000 paket i december, berättar Mattias Ternstedt

Även den nya tjänsten med hemleveranser på kvällstid slog rekord och ökade med 15 procent jämfört med november.

– Hemleveranstjänsten innebär att vi nu kan erbjuda ett komplettare erbjudande till e-handlarna och även klara både tyngre och större paket med leverans kvällstid. Med dessa erbjudanden tillsammans med samarbetet mellan Early Bird och ICA så kan vi nu erbjuda alla typer av hemleveranser för e-handlare och konsumenter, säger Mattias Ternstedt.

Då december har färre leveransdagar november så har vi haft betydligt fler paket per dag. Vissa bud har haft över 100 paket att dela ut samma dag.

– Vi vill särskilt lyfta fram våra medarbetare som på bästa sätt kämpat på i både snö och kyla med dessa rekordvolymer. Stort tack för ert fantastiska arbete. Nu ser vi framåt med fortsatt utveckling och ett spännande 2024 väntar, där vi siktar på att leverera över 4 miljoner paket, säger Mattias Ternstedt.