Tidningsbudens dag 12 oktober

Lördag den 12 oktober uppmärksammar vi sista länken i den långa kedja av yrken som arbetar med att sprida det fria ordet, nämligen tidningsbuden. Tidningsbudens dag instiftades ursprungligen i USA av News Media Alliance.

Det fria ordet är grunden för NTM-koncernens verksamhet. Med våra medier bidrar vi till ett öppet och demokratiskt samhälle. Svensk Hemleverans är en del av NTM-koncernen och har cirka 1100 tidningsbud, eller distributörer som yrket kallas idag.

– Distributörer är en yrkeskår som inte får så mycket uppmärksamhet av allmänheten då arbetet ofta sker under natt och tidig morgon när de flesta sover. Svensk Hemleverans vill verka för att synliggöra detta viktiga yrke och alla våra lojala medarbetare, säger Mattias Ternstedt, VD Svensk Hemleverans.

Oavsett väder och vind, levererar Svensk Hemleverans distributörer tidningar, brev, e-handelspaket, färskt morgonbröd och mycket mer därtill. Detta sker numera i stort sett dygnet runt då vi även levererar flera andra typer av produkter som matkassar, apoteksvaror, större paket, gods m.m.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla våra medarbetare för allt arbete de lägger ner i demokratins tjänst, avslutar Mattias Ternstedt.