Tidningsbudens dag 13 oktober

På lördag den 13 oktober uppmärksammar vi sista länken i den långa kedja av yrken som arbetar med att sprida det fria ordet, nämligen tidningsbuden. Tidningsbudens dag instiftades ursprungligen i USA av News Media Alliance och infaller i år den 13 oktober.

Det fria ordet är grunden för NTM-koncernens verksamhet. Med våra medier bidrar vi till ett öppet och demokratiskt samhälle. Distributionsföretaget Svensk Hemleverans är en del av NTM-koncernen och har cirka 1100 tidningsbud, eller distributörer som yrket kallas idag.

– Distributörer är en yrkeskår som inte får så mycket uppmärksamhet av allmänheten då arbetet oftast sker under natt och tidig morgon när de flesta sover. Svensk Hemleverans vill verka för att synliggöra detta viktiga yrke och våra lojala medarbetare, säger Mattias Ternstedt, VD Svensk Hemleverans.

Varje natt, oavsett väder och vind, delar Svensk Hemleverans distributörer ut tidningar, brev, e-handelspaket, färskt morgonbröd och mycket mer därtill. Varje år når cirka 97 miljoner tidningar och 27 miljoner brev våra mottagares brevlådor.

Svensk Hemleverans distributörer runt om i landet kommer på lördag att uppmärksammas på lite olika sätt.
– Jag vill rikta ett stort tack till våra distributörer för allt arbete de lägger ner i demokratins tjänst, avslutar Mattias Ternstedt.

Mattias Ternstedt, vd Svensk Hemleverans

Om Svensk Hemleverans

Svensk Hemleverans har gått från att vara ett distributionsbolag för NTM-koncernens morgontidningar till en position som stark lokal konkurrent till PostNord med distribution av post, paket, gods, matkassar, färskt morgonbröd och mycket mer.
Svensk Hemleverans har verksamheter i Östergötland, Småland, Uppland och på Gotland.

Om 2018 International Newspaper Carrier Day
www.newsmediaalliance.org/international-newspaper-carrier-day/