Mattias Ternstedt blir ny vd i NTM-koncernens distributionsbolag Svensk Hemleverans efter Jan Persson som blir vd i Pressens Morgontjänst, Premo.

Mattias är idag regionchef för Svensk Hemleverans i Östergötland och Småland samt produktionschef. Han är IT-ingenjör och utbildad projektledare och har lång erfarenhet i NTM Distribution och Svensk Hemleverans i olika positioner.

– Vi är mycket glada över att Mattias tar det viktiga uppdraget som vd för Svensk Hemleverans för att fortsätta utveckla företaget, säger Lennart Foss, koncernchef i NTM.

– Svensk Hemleverans har gått från att vara ett distributionsbolag för våra morgontidningar till en position som stark lokal konkurrent till PostNord med distribution av post, paket, gods, matkassar, färskt morgonbröd och mycket mer, och här har Mattias i samverkan med sina kollegor varit en drivande kraft.

– Det är jätteroligt och en stor utmaning att jag får det här förtroendet av koncernledningen, säger Mattias Ternstedt.

– Svensk Hemleverans är inne i en extremt viktig utveckling där vi har ett unikt distributionsnät samtidigt som e-handel och logistiktjänster accelererar, något som ger oss stora möjligheter. Vi kommer att lägga fokus på nya affärer, att minska vår påverkan på miljön och att vidareutveckla vårt starka team så att vi blir ännu mer kompetenta att möta våra utmaningar.

 

För mer information:

Mattias Ternstedt: 0703-73 36 39

Lennart Foss: 0706-58 69 58